افزایش قیمت نان؛ حمله جمهوری اسلامی به آخرین سنگر فقرا
مراد ویسی در برنامه روزانهاش در ایران اینترنشنال، خبرهای مهمی را که در لابهلای اخبار دیده، همراه با نکات تحلیلی و سوابقی که هر خبر ممکن است داشته باشد، گردآوری میکند تا اگر کسی فرصت پیگیری اخبار را نداشته باشد، بتواند با دیدن این برنامه از مهمترین اخبار روز مطلع شود
این متن خلاصه مطالب مطرح شده در برنامه سیاست با مراد ویسی است که روزهای شنبه تا چهارشنبه اینجا به اشتراک گذاشته خواهد شد.
افزایش قیمت نان
اولین خبر مهم ۲۴ ساعت گذشته، افزایش قیمت نان بود. طبق گزارشها، قیمت نان رسما بین ۴۰ تا ۶۶ درصد افزایش یافته است و انتظار میرود این رقم در واقعیت حتی بیشتر هم باشد. بر اساس اطلاعات دریافتی، افزایش غیررسمی قیمت نان بیش از این رقم است. این افزایش قیمت تنها یک عدد اقتصادی نیست؛ بلکه فشار مضاعفی بر قشرهای ضعیف جامعه وارد میکند. برای خانوادههای فقیر، نان آخرین چیزی است که میتوان از سفره حذف کرد. در شرایطی که قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته، هر درصد افزایش قیمت نان میتواند به معنای محدودیتهای بیشتری در تامین نیازهای اولیهای چون خوراک و پوشاک باشد.
این مساله نه تنها اقتصادی است، بلکه پیامدهای اجتماعی و روانی هم دارد. رییس اتحادیه فروشندگان کیف اعلام کرده بود که خرید کیف برای بسیاری از مردم به کالای لوکس تبدیل شده و اولویتهای خرید به خوراک و پوشاک تقلیل یافته است. از سوی دیگر، آمار رسمی نیز نشان میدهد که ۳۰ درصد از جامعه زیر خط فقر زندگی میکنند؛ رقمی که به اعتقاد برخی کارشناسان، بسیار محافظهکارانه ارائه شده است. این واقعیت تلخ نشاندهنده فاصله طبقاتی فزاینده در جامعه ایران است؛ از یکسو اقلیتی ثروتمند که از منافع توزیع رانت نفتی و افزایش نرخ ارز بهرهمند میشوند و از سوی دیگر اکثریتی فقیر که روز به روز وضعیت معیشتی آنها وخیمتر میشود.
استمرار؛ انسجام و سراسری بودن سه ویژگی مهم اعتراضات بازنشستگان
دیگر خبر مهم ۲۴ ساعت گذشته، ادامه اعتراضات صنفی در بخشهای مختلف جامعه است. این اعتراضات، که از کارگران، بازنشستگان، پرستاران و کشاورزان آغاز شده، اخیراً به کارکنان غسالخانههای بهشت زهرا نیز کشیده شده است. معترضان در اعتراض به شرایط کاری خود اقدام به متوقف کردن شستن اموات کردند؛ امری که به سرعت با واکنش مقامات مواجه شد و مساله به طور موقت حل شد چون جنازه ها روی زمین مانده بود.
منبع:
https://socialicus.com/story1693183/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%AC%D8%AA-%D8%A8%D8%AA
https://singnalsocial.com/story1689461/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%AC%D8%AA-%D8%A8%D8%AA
https://worldsocialindex.com/story1756109/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%AC%D8%AA-%D8%A8%D8%AA